Inside och outside bet

Inside bet

Split bet – Här kan spelaren kan dela sin satsning mellan två nummer. Spelaren kan alltså lägga ett casinochip mellan två nummer på roulette bordet och vinner om den vita roulette kulan landar på ett av dessa två nummer. Vinstchansen för denna sortens satsning är 17:1 vilket är ganska logiskt med tanke på att det är en delad satsning mellan två nummer och vinsten för ett nummer är 35:1.

Square bet – Detta är en satsning på en grupp av fyra nummer på roulette bordet. Numren måste vara diagonalt sett bredvid varandra när spelaren satsar på dem. Denna typ av satsning utbetalar sig 8:1 om ett av nummer du valt skulle vinna.

Street bet – Det här är en satsning på vilka tre nummer i rad som helst. En “street” satsning är en satsning på tre nummer i rad på roulette bordet. En sådan satsning har vinstchansen 11:1 för utbetalning

Straight Bet –Detta är en satsning på ett enstaka nummer på bordet. Vinstchansen på ett “straight bet” är 35:1 vilket betyder att om du skulle satsa 1 krona på roulette bordet och numret du satsade på vinner, får du 36 kronor tillbaka, alltså din satsning på en krona plus 35 kronor som vinsten gav.

Line bet – Den här satsningen kallar man även för ”box of six bet” som är en satsning motsvarande två rader av nummer alla diagonalt nära varandra. En rad av tre och en annan rad av tre alla diagonalt mot varandra. Denna typ av satsning utbetalar sig 5:1 vid vinst.

 

Outside bet

Kolumn satsning – Den här satsningen består av att du placerar dina marker på en av de tre vertikala kolumnerna på roulette bordet. Om ett av de numren från din kolumn vinner ligger utbetalningen på 2:1.

Jämn satsning (even money bet) – Det här är satsningen med sämst utbetalning men störst chans att vinna. Utbetalningen är endast 1:1 det vill säga att om du vinner dubblar du din insats, men här kan du välja att spela på, udda, jämna, rött eller svart på bordet eller nummer 1-18 eller 19-36 med en enstaka satsning. Chansen att vinna ligger på 50 % oavsett vad du satsar på av alternativen.

Dussin satsning – Även detta är en satsning som utbetalar sig 2:1 och placeras på ett av sektionerna med 12 nummer. Därför namnet dussin eller “dozen” satsning, man satsar på ett dussin. På roulette bordet finns tre sektioner vilka vardera har 12 nummer, så man har ett val av att satsa på första, andra eller tredje raden med ett dussin nummer.

Roulettehjul.se
Allt om att spela på roulettehjul.